fredag 4. mai 2018

Balansekonto

Balansekonto, konto for balanse, den kontoen i den dobbelte bokføring hvortil man ved avslutningen fører alle poster som skal overføres til . I den forbindelse lurer jeg på om noen kan forklare meg forskjellen på en balansekonto og andre kontoer? Passivasiden viser hvordan kapitalen er skaffet til veie, hvordan foretaket er finansiert og kalles også kapitalanskaffelse.

Balansekonto, som er smalekonto for . Det kan også være å bokføre på den positive siden av en resultatkonto. Motposteringen til kreditering kalles å debitere. En bokføringskonto der man fører eiendeler, gjeld og egenkapital ved avslutningen av en regnskapsperiode.

Det er her en forskjell på resultatkonti (kontogruppe til (se hovedbok) og balansekonti (kontogruppe og 2). For balansekonti er saldo summen av alle . Den enkleste måten er ofte å summere alle balansekontoer (mellom 10og 2999) og finne det på den måten. I eksempelet ovenfor blir dette kr -00 dvs . Her finner du betydninger av ordet balansekonto. Du kan også legge til en definisjon av balansekonto selv. Virksomhetens avstemming av alle balansekonti i regnskapet bekrefter fullstendighet, nøyaktighet og realitet av postene.


Med balansekonti menes for eksempel:.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg