tirsdag 22. mai 2018

Overtidsmat arbeidsmiljøloven

Arbeidsmiljøloven er taus når det gjelder rett på overtidsmat. Det vil si at du ikke med loven i hånd kan kreve overtidsmat når du jobber overtid. Skattemessig behandling av arbeidsgivers dekning av overtidsmat har vært gjenstand for store diskusjoner i media.

Det betyr at en person som har et kvarter reisevei hver vei til jobben, må arbeide minst elleve og en halv time før han kan få dekket overtidsmat skattefritt. BufretArbeid ut over arbeidsmiljølovens grenser for alminnelig arbeidstid er overtidsarbeid. Dersom det blir arbeidet ut over avtalt arbeidsti men innenfor lovens . Krav på mat - Jobb og Utdanning - VG Nett Debattvgd.

Forbruker › Jobb og UtdanningBufretLignendeDer jeg jobber nå så påstår regnskapsavd at grensen for skattefri overtidsmat er kr 86. Så kjøper man dyrere mat skal dette skattes av. Arbeidsmiljøloven § 10-6(11) bestemmer at tillegget skal være minst. Hvis en arbeidstaker med en timelønn på kr 2jobber én time overti skal han altså . Arbeidsmiljøloven § 10-første ledd slår fast at arbeidstaker minst skal ha én pause dersom den daglige arbeidstiden overstiger fem og en . Hvor mye overtid er det lov å jobbe, og hva har den ansatte krav på i overtidsbetaling?


Her får du oversikt over arbeidsmiljølovens . Arbeid ut over arbeidsmiljølovens grenser for den alminnelige arbeidstid er overtidsarbeid. Lovens grenser for alminnelig arbeidstid er: timer i løpet av timer .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg