torsdag 10. mai 2018

Matrikkelen 1838

Matrikkelen 18er en oversikt over eiendommer på landet i 1838. Matrikkelen har navn på eierne og brukenes landskyld. Søking i gårdsmatrikkelen for 1838.

Fyll ut ett eller flere navnefelt: Fornavn: Etternavn:. Trykk her for å søke i matrikkelen: . Matrikkelen 18er et landsomfattende register over jordeiendommer og deres verdi. Dette var den første reviderte, helhetlige matrikkel siden .

Klikk for å skru på filtermodus for å bla kun i sider med dette filteret. Gå til Matrikkelen av 18- Matrikkelen fra 18innførte også nye matrikkelnummer og løpenummer. Når det var flere enn ett bruk på en går . Det gikk enda hundre år før det kom en helt ny matrikkel, der skatten ble beregnet på nytt for hvert enkelt gårdsbruk.


På det tidspunktet var de fleste gårdene delt . Ved matrikuleringen 1818-18ble det tatt i bruk nye matrikkelnummer for hver gård og løpenummer for hvert bruk. I matrikkelen 18ble det gamle . Matrikkelen i 18innbefatter vel ikke Østfold etter det jeg kan se. Jeg er altså interessert i søkbar info om gårder og eiere fra .

Den prenta matrikkelen er skanna av Digitalarkivet, og matrikkelen er dessutan søkbar som . Den gamle matrikkelen stod fortsatt ved lag, men hadde etterhvert fått store skjevheter i skylda (verdiansettelsen).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg