tirsdag 23. mai 2017

Siss og unn

Siss og Unn fekk sølvmedaljen i Dag og Tid si kåring av Årets Beste Nynorskbok 200 utan å vera nominert. Inger Bråtveit vart også nominert til Kritikerprisen . Det har byrja å skumre og det glitrar og blenkjer i havet.

To vakre silhuettar sit tett i tett, som to skulpturar. Det er Siss og Unn, før det vert mørkt. Oslo: Forlaget Oktober, 201s. ISBN 978-82-495-0704-(hf.)Det er mange år sidan eg byrja å lesa ei bok av .

Inger Bråtveit er aktuell med romanen Siss og Unn. Romanens tittel refererer til Tarjei Vesaas' Is-slottet, . Romanen fylgjer Siss og Unn gjennom ungdoms- og studieti då forholdet deira etterkvart vert mørkt og vanskeleg: den eine blømer og den andre går til grunne . I romanen møter vi Unn som mistar mora si, Mummy Big, i ung alder og må flytte til ei tante. Etter kvart blir ho kjent med den meir utadvende Siss som kjem . Rundt kvar sving finst ei skulejente med stengd munn og høge aksler. Siss og Unn, Inger Bråtveit) Då Inger Bråtveit gav ut Siss og Unn i 2008 . Siss og Unn - roman av Inger Bråtveit - Se omtaler, sitater og terningkast.


Se hva andre mener om denne boka, og fortell hva du mener selv!

Boka handler om to jenter i 11-årsalderen, Unn og Siss, og deres forhold til hverandre. Unn har mistet foreldrene sine og flyttet til sin moster. Seks år etter debuten er Bråtveit tilbake med en dristig og øm roman i fri dialog med Tarjei Vesaas sine to jenteskikkelser Siss og Unn fra .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg