onsdag 24. mai 2017

Magnesium brenner

Utstyrsliste: - Magnesium - Klype - Ild - Porselensskål el. Beskyttelsesbriller Hypotese: Forsøket går ut . I et tidligere forsøk om spektre har vi sett hva som skjer med magnesium når det brenner.

Som bildet viser utløses et skarpt hvitt lys, som kan . Elevøvelse - Vi brenner magnesium. Mari Amundsen, Åssiden VGs, oktober. Hensikten med dette forsøket var å finne ut hvilken reaksjon .

Ved høye temperaturer antennes pulver, spon og bånd (stor overflate i forhold til volum) av magnesium og brenner med et blendende hvitt lys . Magnesium er et blankt, skinnende og relativt bløtt metall som lett kan bøyes og formes. Det reagerer lett med luftens oksygen, men det dannes et beskyttende . Studer videoen og svar på oppgavene. I timen i dag fikk vi en oppgave som gikk ut på å brenne magnesium. Denne oppgaven kan du også finne foklart i bka naturfag side 1-184.


Brenner magnesium i forsøk på skolen. Forsøket: I et laboratorium på Åssiden videregående skole fikk vi en øvelse som gikk ut på å brenne magnesium og .

Når vi tenner på et stykke magnesiumbån brenner det med et intenst, hvitt lys. Ved forbrenningen forbinder magnesium seg med oksygen, og vi sitter igjen . Bakgrunnsfakta Det som skjer i en forbrenning er at et stoff reager med oksygen (i vårt tilfelle magnesium). Det er tre betingelser for at et stoff . Når tre brenner eller gløder trengs det oksygen. Oksygen danner forbindelse med alle metaller, men få reagerer så sterkt som magnesium.


Utstyrsliste: Porselensskål Magnesium tråd. Hypotese: Ved å brenne magnesium, vil den ved hjelp av oksygenet i . Er det noen som vet hva slags bindinger som brytes og dannes når et mangesiumbånd brenner og reagerer med oksygen i lufta? Når karbon brenner, får vi karbondioksid (CO2) eller karbonmonoksid (CO). Når magnesium brenner, får vi magnesiumoksid (MgO).


Vi brenner magnesium for å se hvordan en redoksreaksjon fungerer. En redoksreaksjon er en reaksjon der det skjer en elektronoverføring.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg