tirsdag 8. september 2015

Stavekontroll

Stavekontroll, delprogram som markerer feilstavede ord i et dokument skapt av en tekstbehandler eller et annet brukerprogram, og som foreslår . Den norske stavekontrollen som benyttes i blant annet OpenOffice. Den nye stavekontrollen inneheld fleire or synonymordlister og nokre forkortingar.

Stavekontrollen finst for begge målformer. Aktivere stavekontroll i Firefox 1) Åpne nettleseren Mozilla Firefox. Trykk på Innstillinger nederst i fanen 2) Velg. For å endre språket for stavekontrollen, klikk på nedoverpilen Pil ned og deretter .

Word tips: Veksle mellom norsk og engelsk stavekontroll. Som standard er Word (og de andre Office-programmene) satt til automatisk å identifisere hvilket språk . I tillegg til å kontrollere stavingen i et dokument, kan du også aktivere dynamisk stavekontroll, slik at mulig feilstavede ord understrekes mens . Stavekontroll, av og til også kalt retteprogram, er et dataprogram for å kontrollere om ordene i et dokument er skrevet riktig. Stavekontroll kan være laget som et . Har du ergret deg over at retteprogrammet deler ord som ikke skal deles?


Hvis du opplever at stavekontrollen i Outlook benytter feil språk, kan du rette på dette ved enten å endre språk, eller rett og slett slå av den . Men når det gjelder ordlister for stavekontroll, synonymer, ordlister og oppslagsverk glimrer dette med sitt fravær.

Yo Noen som veit hvordan man skifter til norsk ordliste (autocorrect) på Word? Trodde jeg hadde gode EDB-kunnskaper, men sliter big time. Jeg får ikke satt stavekontroll språket i Pages til Norsk.


Under Språk og Region i systemvalg har jeg lagt inn både Norsk og Engelsk, men . Merk: Funksjonen for stavekontroll i Skype er basert på tastaturinndataspråket (ikke visningsspråket eller tastaturoppsettet). Hvis du vil endre inndataspråket, . Stavekontrollen sjekker stavingen din inne i alle skrivefelt som har flere linjer: Når du fyller ut skjemaer, skriver en melding i Opera Mail, prater på . Mange ønsker å definere ett spesifikt språk og stavekontroll i sine PowerPoint-maler. Dette lar seg gjøre til en viss gra men det er til syvende . Skrevet av: Redaksjonen; Publisert: 27.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg