torsdag 12. juli 2018

Permitteringsvarsel regler

Gå til Regler for permittering - Permittering er i svært liten grad basert på lovbestemte regler, med unntak av lov om lønnsplikt under . Permittering innebærer at arbeidsforholdet fryses i en midlertidig periode. Den ansatte skal ikke jobbe, og får ikke lønn, men arbeidsforholdet .

Denne guiden skal gi en kort oversikt over reglene knyttet til permitteringer. Sykmelding etter at permitteringsvarsel er gitt, men før iverksatt permittering. Permittering er i svært liten grad basert på lovbestemte regler, med unntak av lov om lønnsplikt under permittering. De ulovfestede reglene baserer seg derfor .

I korthet går reglene ut på at arbeidsgiver må betale lønn i en arbeidsgiverperiode etter at permittering er iverksatt, og at det settes grenser for . De vanlige reglene om dagpenger gjelder også for permitterte, og permitterte. Etter uker med dagpenger ved permittering har arbeidsgiver . Reglene for permittering, med unntak for loven om lønnsplikt for arbeidsgiver under permittering, er ulovfestede. For fagorganiserte gjelder som regel . Dessverre er det en del arbeidsgivere som bruker permittering feil.


Her får du en full oversikt over de regler som gjelder ved permittering - i kortversjon. Når bedriften ikke kan sysselsette arbeidstakeren på en økonomisk forsvarlig måte, og bedriften mener situasjonen kun er midlertidig, kan ansatte . Ferie som var fastsatt før varsel om permittering bør avvikles som avtalt.

Er det lover og regler for arbeidstid under permittering?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg