torsdag 31. desember 2015

Ean nummer

EAN-kode står for European Article Numbering og er en strekkode som benyttes til vareidentifikasjon, og er det mest utbredte kodesystemet i verden. Den består av sifre og er avsatt for konsumentvarer, elektronisk handel m. EAN-sifrene er internasjonale, noe som betyr at samme nummer kan brukes .

Norge er også med i det såkalte GEPIR-systemet, som innebærer at dersom man har et EAN-nummer, kan man søke på Internett og finne produsenten av varen. Global Trade Item Number (GTIN) er det nummeret som gir unik identifikasjon av et produkt,. Denne ble tidligere kalt EAN (European Article Number).


GTIN (Global Trade Item Number), tidligere kjent som EAN Artikkel- nummer, og strekkode.

EAN er den strekkoden som oftest brukes på produkter i Norge. Hvis EAN-nummer skal vises på etiketten isteden, må etiketten endres til at EAN-koden . Dette går vel ikke da leverandører får tildelt serier med nummer og selv velger hva disse skal brukes til? Dette registreres heller ikke tilbake i . Da betegnelsen EAN-nummer er gennemgående på fakturaer, blanketter og i fakturahåndteringssystemer, bruges denne betegnelse dog . Det europeiske artikkelnummeret (EAN) er et unikt 13-sifret nummer som.


Ved behov kan du identifisere EAN-nummeret ved hjelp av informasjonen nedenfor.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg