mandag 7. august 2017

Innsyn i pasientjournal

Med enhver pasient følger en journal. Pasienten har rett til innsyn i sin egen journal. Du har rett til å se hva som står i pasientjournalen din, og nå kan du også . Du har rett til innsyn i hvilke dokumenter pasientjournalen din består av og hvem som har sett på dem.


Pasienter i Helse Nord og Helse Vest kan . Hjelp for innsyn i pasientjournalHjelp for innsyn i pasientjournal - helsenorge. BufretDu kan få innsyn i pasientjournalen din selv om du ikke vil gjøre det digitalt, og her får du vite hvordan og hvem du kan kontakte for å få hjelp. Du kan helt unntaksvis bli nektet innsyn i og kopi av opplysninger i journalen. Om det er gjort gjeldende rettigheter som innsyn i journal og krav om retting og sletting, utfallet av dette, ved avslag at pasienten er gjort . Er det selvmordsfare kan man nekte innsyn i journal.


Det skal altså svært mye til før man kan nekte pasienten innsyn i sin egen journal. En pasientjournal er en mappe hvor medisinske og relevante sosiale. Pasientens innsyn gjør noe med maktbalansen mellom behandler og pasient.


Når pasientene kan lese sin egen journal, kan de møte legen . Etter en pasients død kan leger oppleve å få henvendelser med anmodning om utlevering av helseopplysninger eller innsyn i pasientjournalen . MinJournal til forside nytt design.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg