mandag 30. mai 2016

Turnusarbeid regler

Dette temahefte om arbeidsti med særlig vekt på skift- og turnusarbeid er ment som et verktøy og hjelpemiddel for tillitsvalgte, ledere og andre . Her følger en oversikt over sentrale regler for arbeidstid. Jobber du dagvakt eller i ulike former for skift eller turnus – eller har du en særlig . En systematisk, rullerende tjenesteplan for ansatte i turnusarbeid. Hvilke regler i arbeidsmiljøloven og hovedtariffavtalen må vi forholde oss til?


Begrepet turnus brukes ikke i Arbeidsmiljøloven, der brukes begrepet arbeidsplan. Skift og turnus er et vanskelig område å sette seg inn i for dem som ikke har erfaring: lover, avtaler, særavtaler og helserisiko skal forenes i en .

Her får du reglene om arbeidstid - kort oppsummert av Visma. Her finnes informasjon om generell arbeidsti unntak fra reglene og spesielle. Skift- og turnusarbei Arbeidsplan.


Dersom arbeidet skal utføres til forskjellige tider av døgnet, skal det utarbeides en arbeidsplan . Skift og turnusarbeid for vikarer og tilkallingsvikarer. HA og tilpasningsavtalen, i stedet for i arbeidsmiljøutvalget. Du skal jobbe kortere uker dersom du jobber skift eller turnus.


Det er også regler for hvor mye man kan jobbe i en enkeltuke.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg