mandag 30. mai 2016

Føre var

Føre var-prinsippet angir hvordan man skal håndtere manglende kunnskap og vitenskapelig usikkerhet. Føre-var-prinsippet (engelsk: The precautionary principle) er et prinsipp for hvordan politiske beslutningstakere og andre samfunnsaktører – og enhver borger . Fagstoff: For at vi ikke skal ødelegge naturen før vi forstår hva vi egentlig driver me er føre var-prinsippet et godt hjelpemiddel.

Føre-var-prinsippet ble vedtatt på FN-toppmøte om miljø og utvikling i Rio 1992. Når menneskelige aktiviteter kan føre til negative . Bærekraftig utvikling fører ofte til interessekonflikter. Derfor har vi et prinsipp vi kaller føre-var-prinsippet.

Det skal sørge for at tvilen kommer naturen til gode. Definisjon av føre–var–prinsippet Vi er ikke sikre på hvor grensen for bærekraftig utvikling går, men for å forhindre eventuelle skader har man . Feilstaving av bedre føre vàr enn etter snar. Vi er næringslivets arbeidsmiljøpartner i Hordaland og arbeider systematisk med helse, miljø og sikkerhet gjennom fysisk aktivitet og . Usikkerhet, risiko og føre-var-prinsippet.


Forskning kan ha omfattende helse-, samfunnsmessige eller økologiske konsekvenser. Det er derfor viktig at forskeren . Mange barn og unge sliter med psykiske plager og problemer, og det er ofte årsak til at de faller ut av både utdanning og arbeidsliv.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg