søndag 12. februar 2017

Hva er turnus

Skillet mellom skiftarbeid og turnusarbei to ordninger for arbeidsti er ikke klart definert i arbeidsmiljøloven. Skift- og turnusarbeid er planmessig arbeid på ulike tider av døgnet. Et tredelt system er vanlig for skiftarbeid. Første skift er på morgenen, andre skift er på . Hvis de ansatte har vakter som gjentar seg ukentlig eller eksempelvis annenhver uke, kan det være fordelaktig å opprette turnusplaner for de ansatte.


Jeg skal snart begynne å jobbe turnus, har aldri gjort det før. Hva er forskjellen på to og tredelt turnus? Her finner du betydninger av ordet Turnus. Du kan også legge til en definisjon av Turnus selv.


Det overlates til partene i arbeidslivet å komme frem til en felles forståelse av hva som er sammenlignbart turnusarbei noe partene ikke ble enige . Hvis jeg forstår betydningen av turnus da. Min første jobb var i (For vestlendinger: 'o skrekk og gru) Ringnes. Begrepet turnus brukes ikke i Arbeidsmiljøloven, der brukes begrepet. Arbeidsmiljøloven er uklar i forhold til hva som skal skje. Turnus er nødvendig når be- manningsbehovet varierer gjennom døgnet og uken.


Skift og turnus dekker ulike behov og det er viktig for.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg