onsdag 22. august 2018

Dekkmerking hastighet

Skalaen går fra A (den laveste hastigheten) til Y (den høyeste hastigheten), med unntak av H som ligger mellom U og V. I likhet med belastningsindeksen . Dette betyr dekkmerkingen - og så viktig er det å følge det. V står for hvilken hastighet dekket er dimensjonert for. Hver dekkside er en liten oase med informasjon. Her finner du opplysninger om dimensjon og hastighet, om dekket er slangeløst eller ikke og . Alle dekk har en hastighets bokstav og den indikerer maksimal hastighet en bil.


Den siste bokstavkombinasjonen XL finnes ikke på all dekkmerking. T er hastighetskoden for dekket, som vi her kaller SI (Speed Index), og angir den maksimale hastigheten dekket er konstruert for. Disse bokstavene opplyser om hva som er den maksimale tillatte hastighet for. Ved Top Quality-dekk dreier det seg ikke om et dekkmerke, men i stedet om . Du er her:Hjem Dekk og dekkfakta Dekkmerking. Ifølge et EU-direktiv skal dekkets . Alle biler er oppsatt med maksimal hastighet og dekkene må stå i forhold til dette.


Maks hastighet gjelder for sommerdekk. Ulempen er noe mindre komfort ved kjøring i lav hastighet. Da er det greit å ha kontroll på dekkmerkingen og hva den betyr. Hastighetsklassen angir den høyeste tillatte hastigheten for dekket. Retningsbestemt mønster - dette er dekk der slitebanens deler peker i rulleretningen for å øke dreneringen av vann ved høye hastigheter.


Levetiden for et dekk er avhengig av riktig lagring og oppbevaring, riktig bruk og jevnlig vedlikehold (belastning, hastighet, lufttrykk etc.) gjennom hele dekkets . Bruk dekkguiden for å skjønne dekkmerkingen. Dekkmerking for biler i Historisk racing. Følgende betegnelser brukes: Speed-dekk: S. Lavprofil-dekk er ofte laget for høye hastigheter og kan gi noe høyere lydnivå.


Har det noe å si hva slags dekkmerke jeg velger til vinterdekk?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg