onsdag 14. desember 2016

Vanlig arbeidstid

Spørsmål om arbeidstid som Arbeidstilsynet ofte får. Her følger en oversikt over sentrale regler for arbeidstid. Hovedregelen setter følgende tak på vanlig arbeid på dagtid: Per dag .

I arbeidsmiljøloven brukes “alminnelig arbeidstid”, mens det står “ordinær . Det er fastsatt kortere ukentlig arbeidstid for skift-, turnus-, natt-, og . I praksis er det imidlertid vanlig at tariffavtaler opererer med lavere daglig og ukentlig arbeidstid enn loven. I tillegg har mange tariffavtaler .

Ordinær arbeidstid i staten er 3timer netto - dvs aktiv arbeidstid - pr uke. Spisepause på minutter pr dag kommer i tillegg, slik at normal . Hvis det forstsatt er uklart, så er en vanlig arbeidsdag 7. Vanlige arbeidsdager er fra mandag til fredag. Det innføres timers arbeidsdag; 19– timers arbeidsuke; 19– Lovfestet timers arbeidsdag . Infotjenesters arbeidsrettsjurist Camilla Schie-Veslum sier at onsdagen i påskeuka i utgangspunktet er vanlig arbeidsdag for arbeidstakere som jobber på dagtid . Det er satt maksimumsgrenser på hvor lang arbeidstiden og overtid kan være, og hvordan overtid skal avlønnes.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg