fredag 30. desember 2016

Tablett

Tablett, legemiddelform beregnet til å tas gjennom munnen (peroralt). Tabletter inneholder legemidler i dosert mengde. Mange virkestoff lages både som korttidsvirkende tablett eller kapsel og som langtidsvirkende depottablett eller depotkapsel.

Tabletter er den vanligste legemiddelformen. De kan ha ulik form og kan ha delestrek. Noen har et belegg av sukker eller andre stoffer som dekker over lukt eller . Mange virkestoff lages både som kortidsvirkende tablett eller kapsel og som langtidsvirkende depottablett.

Selv om pasienten får riktig virkestoff . Denne funksjonen er et hjelpemiddel ved identifisering av ukjente kapsler og tabletter. Databasen inneholder bilder på kapsler og tabletter som er godkjent i . Fra dag til dag skal du ta én hvit CHAMPIX mg filmdrasjert tablett to ganger daglig, en gang om morgenen og en gang om kvelden, til omtrent samme tid . Pakningsvedlegg: Informasjon til brukeren. Bonviva 1mg tabletter, filmdrasjerte. Les nøye gjennom dette pakningsvedlegget før du begynner å . Felleskatalogen har i dag lansert et identifikasjonssystem for norske og andre nordiske legemidler.


Databasen er tilgjengelig for alle. Tablett (tabuletta) eller tabletter (tablettae) er den mest vanlige legemiddelformen. Tabletter er en blanding av aktive substanser og hjelpestoffer, vanligvis i .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg