mandag 7. mars 2016

Ørkenen sur brooklyn

Sur lå på en søppelfylling i Brooklyn. På det meste kunne opp til 5bostedsløse holde til på søppelfyllingen i skur som var satt sammen av det som . ANMELDELSE: Det norske slumområdet i New York har nå fått sin velfortjente historie.

Sur var en uteliggerkoloni i Brooklyn i . Mange av dem slo seg ned på ei søppelfylling i Brooklyn. Stedet utviklet seg til et eget lite samfunn som fikk tilnavnet Ørkenen Sur. Utveien ble for noen å slå seg ned på en søppelfylling i Brooklyn og bygge sine egne.


Snart utgjorde Ørkenen Sur en hel koloni; et lite samfunn med egen . Folkeminnegranskeren Thor Gotaas har skrevet 'Ørkenen Sur' sammen. Anledningen er boken Ørkenen Sur – den norske uteliggerkolonien i Brooklyn som kom ut 20. I Katedralen på First Place i Brooklyn holdt sjømannskirken til i nesten år.


De aller mest desperate endte opp i det som fikk navnet Ørkenen Sur. I boka ”Ørkenen sur” forteller forfatterne Roger Kvarsvik og Thor Gotaas historien om de . Den norske uteliggerkolonien i Brooklyn. Boka handler om årene 19til 1934. Da bodde mange nordmenn, spesielt sjøfolk, på en søppelplass i .

Snart utgjorde Ørkenen Sur en hel koloni; et lite samfunn med egen . Den tar for seg ørkenen Sur, en uteliggerleir i Brooklyn på 1920- og 1930-tallet med overvekt av nordmenn. Det fortelles om rystende episoder, pågangsmot, . Roger Kvarsvik: Ørkenen SUR - Et samfunn i Brooklyn. Roger Kvarsvik er utdannet lektor med master i historie, og har forsket mye på og skrevet . Sur : den norske uteliggerkolonien i Brooklyn. Publisert: Oslo : Spartacus, 2010. Mange slo seg ned på ei søppeltomt i Brooklyn.


Mellom tønner, i rør og bilvrak lagde de egne hjem. Snart var Ørkenen Sur et lite samfunn med egen . INTERVIEW: There were many Norwegian sailors living on a garbage dump in the interwar period in New York. Senioruniversitetet: Ørkenen Sur i Brooklyn.


Jeg holder på med et bokprosjekt om Ørkenen Sur, den i sin tid berømte søppelfylling i Brooklyn hvor flere hundre norske emigranter . Mange hjemløse slo seg ned på en stor søppelfylling i Brooklyn. Mellom tønner og rør og i bilvrak lagde de sine hjem. Stedet fikk tilnavnet Ørkenen Sur.


Statement of Responsibility: Thor Gotaas Roger Kvarsvik. Authors: Gotaas, Thor (Main Author) .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg