fredag 1. februar 2019

Monopol

Et monopol (fra gresk monos = en, polein = å selge) er en markedsform hvor det kun er én tilbyder (selger) av et produkt eller en tjeneste. Monopol er det mestselgende brettspillet i verden. Målet med spillet er å bli den rikeste spilleren, og tvinge de andre spillerne til konkurs ved kjøp, salg og leie .

Samfunnsøkonomi › MikroøkonomiBufretLignende9. Monopol, markedssituasjon hvor det bare opptrer én bedrift på tilbudssiden. Ved monopol kan selgeren fastsette prisen slik at hans fortjeneste . Monopol Brettspill er det klassiske spillet om rikdom og eiendommer.

Dette er spillet som er så populært at det eies av flere millioner familier over h. Finnes det kun en selger av en vare eller tjeneste, har vi et monopol. Ved monopol er det ingen konkurranse på tilbudssiden , bortsett fra enkelte substitutter. Monopol handler ikke bare om flaks, men mye om statistikk.


Bruk tallene til din fordel, og mos familie og venner i påskens monopol-dueller. Klarer du aldri å vinne den årlige juleturneringen i Monopol? Fortvil ikke, her er tipsene for at du endelig skal klare det.


Det verdensberømte brettspillet der du gjør forretninger med eiendom, har nå fått en ny, frisk design! Her introduseres også den nye hurtigterningen som gjør .

MEKANIKK: Samling TEMA: Forretningsdrift ANTALL SPILLERE: - 8. OPPGITT SPILLETID: 1minutter, BESKRIVELSE: Det klassiske . Monopol blir beskyldt for å være for flakspreget. Riktignok finnes det mange mer engasjerende, morsomme og utfordrende spill, men ingen er tjent med å slakte . Monopolist er eneste tilbyder og kan bestemme prisen selv. De kommer også til å tilpasse seg der marginalinntekt (MR) er lik.


Vi skal være best på pris på kjente merkevarer, kombinert med superhurtig levering. Målet med spillet er å bli den rikeste spilleren, og tvinge de andre spillerne til konkurs ved . Elmarkedstilsynet regulerer nettselskapene, som har monopol på utførelse av nettjenester. Det er Elmarkedstilsynets rolle som . Monopol-fans over hele verden har talt. Støvelen, trillebåren og fingerbølet i det klassiske brettspillet skal ut! Amerikanske Lizzie Magie utviklet i 19forløperen til Monopol, et spill kalt The Landlord's Game – utleierspillet.


Monopol (Innbundet) av forfatter Helle Stensbak.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg