torsdag 14. februar 2019

Ct av mage

CT-undersøkelsen gjøres for å stille diagnose, kartlegge sykdomsutbredelse eller for å vurdere effekt av behandling. Likevel er ikke undersøkelsene jevngode, noe ser man best på ultralyd og noe ser man best på CT. Ved en CT-undersøkelse av magen må .

CT er en rask undersøkelse som gir god oversikt over en rekke. CT-maskinen er god når det gjelder vurdering av mage og indre organer. CT-undersøkelse kan gjøres med eller uten kontrastvæske. CT kan også benyttes ved vevsprøve (biopsi) av en . CT er en rask undersøkelse som gir god oversikt over en rekke tilstander.


Noen eksempler kan være: oppdage svulster og andre prosesser i kroppen. Hva er CT-ColografiCT-Colografi er en bildediagnostisk undersøkelse som. CO og bildene blir tatt mens pasienten ligger på rygg og på mage. CT er en forkortelse for Computed Tomography. CT bilder dannes av samme type røntgen-stråler som ved vanlig røntgen.


CT teknikken skiller seg fra røntgen . CT er ei rask undersøking som gir god oversikt over ei rekke tilstandar.

Nokre eksempel kan vere: oppdage svulstar og andre prosessar i . En CT-scanner er en spesiell type røntgenapparat. Ved scanning av magen bes man om å faste i timer før undersøkelsen. Ved hjelp av vanlige røntgenstråler får en skarpe og tydelige 3D-bilder av. Ved CT brukes røntgenstråler for å danne detaljrike snittbilder av kroppen.


Før de fleste CT undersøkelser av magen er det nødvendig å drikke godt med vann. Dersom du skal ta CT av mage eller bekken må du i de fleste tilfeller drikke vann eller vann tilsatt kontrastvæske før undersøkelsen. Er henvist grunnet magesmerter og trykk i mellomgulvet den siste tiden. CT abdomen med kontrast er en mye brukt røntgen undersøkelse av organene i magen og brukes til utredning av smerter i magen, for å påvise . Vi samarbeider tett med Aleris Røntgen slik at supplerende undersøkelser kan tas hvis nødvendig, da er det vanligvis snakk om ultralyd eller CT av magen, eller . Hei jeg sliter med høyresidig store smerter i mage,kvalme mye raping,eksplosjonartige avføringer,smertene er under høyre ribben bak til rygg .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg