mandag 11. juli 2016

Fritak for mva

Med fritak for avgiftsplikt mener vi at du ikke trenger å beregne merverdiavgift for en bestemt vare eller tjeneste. Forskjellen er at omsetningen er innenfor . Ser vi på beregning og betaling av utgående merverdiavgift, er det ikke forskjell på om omsetningen er fritatt eller unntatt.

Noen varer og tjenester er særskilt fritatt for beregning av merverdiavgift ved. Virksomheter som bare har omsetning som er unntatt fra mva-loven, skal ikke . Unntaket for undervisningstjenester omfatter også andre varer .

Fritak for avgiftsplikt er omsetning som faller innenfor merverdiavgiftsloven, men hvor det i loven er . Hovedregel er at du skal betale merverdiavgift ved innførsel av varer. I noen tilfeller kan du likevel få fritak. Det er opp til deg som importør å . Hjemmel: Fastsatt av Skattedirektoratet 15.


Det kan være vrient å forstå hvilke varer og tjenester som er unntatt MVA, og hvilke som er fritatt. Omsetning av varer og tjenester i Norge er omfattet . Det er dermed fritatt for merverdiavgift. Merverdiavgift er en avgift som staten krever inn på kjøp og salg(omsetning) av varer og. MVA innebærer at en skal kreve utgående MVA.


Slik får du fritak for MVA ved eksport. Hovedprinsippet når en vare selges til utlandet og eksporteres ut av Norge, er at det som hovedregel skal foreligge et . Det finnes en rekke fritak for merverdiavgift. En tjeneste som for en næringsdrivende eller offentlig virksomhet vil være fritatt for merverdiavgift, kan være merverdiavgiftspliktig dersom mottakeren er en . Det er gitt en ny bestemmelse i merverdiavgiftsloven § 6-om fritak for elektroniske nyhetstjenester, med tilhørende forskrift. Departementet legger derfor til grunn at det er et vilkår for fritak at tjenesten hovedsakelig inneholder nyheter . Under gitte vilkår er det gitt fritak for MVA ved omsetning av biologisk materiale.


I dag har Finansdepartementet sendt formell notifikasjon til ESA om fritak for merverdiavgift for elektroniske nyhetstjenester. Alle forbundets fullverdige medlemmer er dermed sikret mva-unntak også etter 1. Foreningen for Thaimassasje er godkjent av helsedirektoratet som utøverorganisasjon. Du som er medlem kan registrere deg i .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg