mandag 19. februar 2018

Yatzy terninger

Yatzy er et terningspill for flere personer. Meningen med spillet er å oppnå en høyest mulig poengsum. Yatzy kan spilles med alt fra to spillere og oppover. Den originale versjonen spilles med fem terninger. Yatzy med terninger, regler: Kombinasjonstyper og poengberegning.


Poeng regnes etter det antall øyne som vises på terningene som inngår i . Yatzy er et spill med terninger som kan spilles av flere personer. Yatzy spilles med fem terninger som har ”øyne” fra til 6. Hele poenget med Yatzy er å ende . Eksempel 1: Første kast gir 6-6-4-3-2. Du lar sekserne ligge igjen og kaster de andre tre terningene på nytt. MAXI-YATZY spilles som et vanlig yatzy-spill, men inneholder terninger og byr dermed på flere kombinasjonsmuligheter. En terning har seks sider, og hver av disse sidene har den samme.


Yatzy kan spilles af mindst personer, og er et sjovt spil som har mange varianter. De mest kendte er dog Yatzy med enten eller terninger. I hver runde har man tre kast, og det gjelder å finne ut hvilke terninger man bør spare på,.


FOr å ikke å snakke om sjansen til å oppnå selveste Yatzy, dvs.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg