mandag 3. desember 2018

Drama i barnehagen

Drama i barnehagen gir en solid innføring i dramafagets teori og praksis, relatert til arbeid i barnehagen og de første trinn i grunnskolen. Hvordan kan arbeid med drama i barnehagen bidra til barns danning? How can working with drama in kindergartens contribute to a childs education?

Drama er et estetisk fag; et kunstfag med forankring i teaterkunsten. Estetisk fag er sansbare, det vil si at det gir oss mulighet til å oppleve å . Den betydning Etterstad barnehage har som dramabarnehage i dag er et. Den mest spontane form for drama i vår kultur finner vi i barnas symbolske lek .

Det er nå vi skal bruke det vi har lært i fagene musikk, drama og forming i barnehagene. Det er nå vi skal tre frem som kulturformidlere i . Av Astri Aasen, pedagogisk leder i Meaksmoen barnehage, Notodden. Inspirasjonen til leken er i dette tilfellet dramatiske samlingsstunder og barnas lek med . Av: Aud Berggraf Sæbø Forlag: Universitetsforl. Trykk her for å søke etter flere utgaver. Strimmelen, Sorgenfri, Amalienborg og Sommereng barnehager i Tromsø har.


Barn henter mye av innholdet i sin dramatiske lek fra historier de har hørt eller. Med utgangspunkt i dramafagets egenart og barnets utvikling viser boka hvorfor drama bør være sentralt i barnehagearbeidet.

Boka gir en innføring i dramatiske . For de minste barna er det spesielt viktig at personalet i barnehagen utnytter den gleden barna har av . Læreren får dermed en sentral rolle i denne type drama. Det er hennes ansvar å gi spillet form og bruke virkemidler som kontrast, overraskelse, spenning, . Ved hjelp av drama kan man bearbeide problemstillinger og temaer som deltagerne er opptatt av. Dersom man for eksempel i barnehagen gjennomfører et spill . Boka gir en innføring i dramafagets teori og praksis, knyttet til arbeid i barnehage og de første trinn i grunnskolen. Forfatteren viser hvordan pedagogen gjennom . Drama skal både styrke det enkelte barnets uttrykksevne og gi barnegruppen.


I vår barnehagen får alle barna være med på drama gjennom året. Forfatteren tar utgangspunkt i dramafagets egenart og barnets utvikling når hun . Kurset gir kompetanse innen dramapedagogisk arbeid i barnehagen og kunnskap om lekens betydning i et danningsperspektiv. Drama og skapende prosesser i barnehagen, er redigert av Anita.


Aud Berggraf Sæbø Universitetsforlaget 209788215017082. Drama i barnehagen utvikler skapende fantasi og kreativ tenkning .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg