tirsdag 8. januar 2019

De fem kjærlighetsspråk

Forfatteren Gary Chapman mener den følelsesmessige bankkontoen kan fylles opp på ulike måter, han skiller mellom fem kjærlighetsspråk. Forfatteren hevder at det finnes fem grunnleggende kjærlighetsspråk: anerkjennende or tid for hverandre, tjenester, gaver og fysisk nærhet. Kjærlighetens fem språk er en bok og en teori av samlivseksperten Gary. Om man ikke forstår hverandres kjærlighetsspråk, kan man nærmest . Psykologen Gary Chapman opererer med fem kjærlighetsspråk (Kjærlighetens fem språk, Lunde forlag; 1999), og dette er den mest kjente . Mens du bør prøve å forstå kjærlighetsspråket til andre, bør du ii hvert fall vite ditt eget kjærlighetsspråk!


Det kan du finne ut ved å ta denne enkle testen.

La oss si at partneren din føler seg elsket av at du sier noen fine . I boken hevder han at det finnes fem forskjellige kjærlighetsspråk vi kan benytte når vi kommuniserer kjærlighet. Når to mennesker gir seg til hverandre - og spesielt når de bestemmer seg for å kommunisere kjærlighet til hverandre gjennom de fem kjærlighetsspråkene . Det er mange forskjellige måter å formidle kjærlighet på, og grovt sett kan vi dele det opp i fem kjærlighetsspråk, hvor vi da har ett språk vi taler . Det kan være vanskelig å uttrykke kjærlighet. Budskapet kommer ikke helt frem eller ut på den måten vi ønsker. En følelse av å være misforstått . Gary Chapmans bestseller De fem kjærlighetsspråkene hjulpet tusenvis av par til å utvikle sterkere forhold ved .

Barna våre trenger at vi viser dem kjærlighet, og de trenger at vi gjør det på ulike måter. Hemmeligheten er å bli oppmerksom på hvilke språk partneren din forstår, og man tar for seg de fem grunnleggende kjærlighetsspråk: Anerkjennende ord; Tid . Visste du at det finnes fem ulike kjærlighetsspråk? Alle har forskjellige måter å oppfatte og vise kjærlighet på, i følge Gary Chapman. Det er faktisk mer trolig at dere bare snakker ulike kjærlighetsspråk. Ut fra boken De fem kjærlighetsspråk av Gary Chapman (se bokanbefalinger) skal jeg prøve . Kjærligheten taler fem ulike språk, det kan skape misforståelser.


Sjekk hvike språk du og kjæresten din snakker! Har du lest boken Kjærlighetens fem språk av Gary Chapman? Den har vi lest sammen og den er svært god. Familieterapeuten Gary Chapman lanserte for mange år siden teorien om at det finnes fem primære kjærlighetsspråk, og at for de fleste .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg